aarestrup, skoven, foraar

Landsbyhjemmesiden lukker

23. november 2020

Som Shubidua sang - Alting har en ende... - sådan er det også med denne landsbyhjemmeside.

Jeg modtog en mail - gengivet herunder. Det korte af det lange er at denne side bliver lukket, så hvis der er nogle dokumenter mv som du vil gemme, skal du sørge for at downloade det. Hvorvidt foreningerne i Aarestrup laver nye hjemmesider eller fx bruger facebook, vil jeg lade være op til foreningerne selv at afgøre - jeg takker af som webmaster. Det har været en fornøjelse :-)

Hilsen Bodil

 

Kære hjemmesideredaktører og øvrige landsbykontakter

Hold fast i bordkanten – det her bliver langt og lidt indviklet. 

Vi er i den situation, at teknikken bag vores hjemmeside www.landsby-rebild.dk er ved at være forældet. Det betyder, at der fra nytår ikke længere laves sikkerhedsopdateringer mm til systemet, og vi vil derfor være sårbare for hackerangreb – der har vi været, og det var noget værre rod (og dyrt!)

Landsbyrådets bestyrelse har drøftet udfordringen og er nået til den konklusion, at tiden er moden til at gøre noget andet end det vi plejer.

Landsby-rebild.dk er aldrig helt blevet den aktive hjemmeside, som vi egentlig have ambitioner om at gøre den til.

Det er kun få landsbyer, der aktivt har benyttet sig af muligheden for at have egen hjemmeside under landsby-rebild.dk.

Vi ved at mange landsbyer primært bruger lokale Facebook-sider/Facebook-grupper til kommunikationen i stedet, fordi det er mere velegnet til den daglige kommunikation og et medie, som rigtig mange borgere i jeres lokalområder bruger i forvejen.

Det gør vi i stedet

  • Vi flytter alt det fælles indhold over på www.rebild.dk – dvs. info om landsbyrådet, puljer mm
  • Vi sørger for at lave ”et visitkort” for hver enkelt landsby, som fremhæver kvaliteterne, her bruger vi blandt andet informationerne fra de spørgeskemaer I har besvaret.
  • Vi arbejder på at integrere hjemmesiden og foreningsportalen www.forening.rebild.dk, så det ad den vej bliver nemt at henvise til de rette kontaktinformationer for jeres forskellige foreninger.
  • Vi benytter kommunens Facebook-side til at formidle nyheder, gode historier

Fordele

  • En økonomisk besparelse
  • Større rækkevidde for informationer og nyheder via kommunens Facebookside
  • Formidling af alle landsbyernes forskellige kvaliteter (hvor formen er ensartet, men indholdet gerne skulle afspejle at landsbyerne er forskellige)

Det praktiske: Hvad gør I/vi så nu?

  • Jeg sørger for at hjemmesiden er åben minimum frem til 1. februar, så I kan få gemt det indhold I har brug for. Fra nytår er siden sårbar for hackerangreb, så det vil være bedst, hvis I sikrer jeres indhold inden da.
  • Sørg for at downloade og gemme det indhold fx referater mm på den nuværende hjemmeside, som I gerne vil beholde.
  • Hvis I gerne fortsat vil have en hjemmeside, vil jeg anbefale, at I kigger på nogle af de mange gratis/billige løsninger der findes 

Venlig hilsenSara TornøeFunktionslederTlf.: 99887714Mobil: 22385774